kandidaat

Aanmelden

Bedankt dat jij je wil aanmelden als kandidaat.

De verkiezingen van 17 maart 2021 voor de Tweede Kamer der Staten-Generaal wordt een belangrijk moment voor vele belangengroepen. Ook om de belangen van de plaatselijke politieke groeperingen te verdedigingen in “Den Haag”. Het Platform voor Plaatselijke Belangen kan een brede poule aan kandidaten goed gebruiken. Vanuit de oproep van de vrije kieslijst staan we ook open voor andere belangengroepen. Voldoe jij aan het profiel?

Aanmelden kan jij hier!

Uw politiek profiel:

Het Platform voor Plaatselijke Belangen heeft voorkeur voor getrapte volksvertegenwoordiging. Wij willen graag dat jij een achterban hebt (jouw groepering!) en dat jij al een voorsprong hebt genomen in de publieke taak. Daarom is het onderstaande een belangrijke eigenschap van jou als kandidaat. De rest van het profiel zullen wij aanvullen tijdens de wervingsgesprekken in het dossier. Bij acceptatie van jouw kandidaatstelling, zul je worden meegenomen in het intern kiesstelsel en zo ook een plaats op de kandidatenlijst kunnen bemachtigen.

De plaatselijke politieke partij of belangengroep of bewonersraad waar u bij betrokken bent.
De woonplaats, gemeente, waterschap of provincie waarbinnen uw groepering actief is.
In welke rollen bent u betrokken bij uw groepering of het gremia? Is uw titel in uw geval anders maar wel vergelijkbaar, dan kiest u het gegeven alternatief bij benadering.
Van welke onderwerpen heeft u dossierkennis?